domingo, 3 de noviembre de 2013

S’ultimen els preparatius per a la Festa Major del Barri de Sant Martí

Des del dilluns 4 fins al 17 de novembre, Sant Martí s’omplirà d’activitats per celebrar la seva festa gran

3/11/2013 – Barcelona

Com cada any, per aquestes dates, torna la Festa Major del Barri de La Verneda - Sant Martí de Provençals. Aquesta es podrà gaudir del 4 de novembre fins al dia 17. La programació conserva la tradició de diversitat  d’activitats per a tots els públics, però també inclou algunes novetats.

Martí i Dolça, gegants de La Verneda - Sant Martí
Des de la coordinadora VERN (Coordinadora d’Entitats La Verneda – Sant Martí) encarregada d’organitzar tots els aspectes relacionats amb l’esdeveniment, Espai Lliure i Diables de La Verneda s’uneixen a la festa per donar un caire reivindicatiu i de solidaritat a la veïna del barri Ester Quintana, la qual va perdre un ull per un impacte en la manifestació del 14N. Tanmateix, a més d’aquestes novetats, no faltaran un ampli ventall de propostes lúdiques, culturals, solidaries i esportives, les quals ompliran els carrers i places del barri.

Pel que fa als participants, a més de la Coordinadora VERN, més d’una cinquantena d’entitats del barri han col·laborat en la preparació de l’esdeveniment, a més de centenars veïns i veïnes com a part del voluntariat. L’objectiu s’orienta si més no, a desenvolupar totes les situacions de denúncia d’injusticies i la transformació de les seves propostes, en una festa solidària i molt participativa.

El Centre Cívic Sant Martí col·labora especialment en acollir els actes de nombroses activitats, com per exemple, exposicions fotogràfiques, trobada de corals, balls, narració de contes, entre moltes altres. D’altra banda, també participen, doncs, en la configuració de la festa d’enguany, l’Ajuntament de Barcelona – Districte de Sant Martí, Parcs i Jardins, la Guàrdia Urbana del districte de Sant Martí, els Veïns i Veïnes de La Verneda i de Sant Martí de Provençals i el Grup de Firaires.  

Punts de Festa Major

Els punts designats per la festa Major, a més dels esmentats com el Centre Cívic són els següents: la Gàbia del Parc de Sant Martí, la Rambleta de Selva de Mar, el Casal – Residència Verneda per a gent gran, CEM Clot de la Mel, Menorca amb Selva de Mar, Guipúscoa amb Bac de Roda, Zamenhof amb Guipúscoa i la zona d’atraccions i firaries.

Mapa Festa Major Sant Martí de Provençals - La Verneda
Font: google Maps
Realització: Andrea Ariet Gallego