domingo, 6 de octubre de 2013

Segona tarda de Torneig Social d'escacs al Centre Cívic Sant Martí

El Club d’escacs Sant Martí organitza la segona ronda del Torneig Social clàssic  amb una afluència de més de cinquanta participants

5/10/2013 - Barcelona

Dissabte dia 5 d’octubre es va celebrar la segona ronda del Torneig Social d’escacs clàssic al Centre Cívic Sant Martí de Provençals. L’acte, es va dur a terme a la sisena planta del edifici, entre les sales 605 i 606, a partir de l’organització del Club d’escacs Sant Martí. Més d’una cinquentena de persones van assistir al esdeveniment amb un to clarament lúdic i d’entreteniment, per a totes les edats.


Foto Jordi Sabater i Comas:
Top 42.314 Mundial
 i  Membre del Club d'Escacs
Sant Martí
desde 1989
En un escenari del tot familiar i de respecte entre els participants, el Club d’escacs Sant Martí va afrontar la seva trenta-una edició del torneig social d’escacs. Un torneig que continua mantenint els mateixos valors dins d’aquesta organització, amb trenta-nou anys d’història, tal i com apunta un dels coordinadors i responsables de l’entitat, Jordi Sabater, , així com també els mateixos objectius: el de tenir un punt de reunió per a tots els socis, i per altra banda, el d’obrir el club al barri, i que persones de diverses edats, s’atreveixin a disputar-ho. El torneig s’afronta alhora com un torneig democràtic, on poden jugar gent de totes les edats i condicions.

La competició pròpiament dita, consta de vuit rondes repartides en vuit dissabtes. Aquest ha estat el segon dissabte en el que es juguen les partides corresponents entre els cinquanta-quatre participants que hi havia concentrats en total; unes partides que, mitjançant el sistema suís (swiss*) i tot i ser no oficials, les disputen persones amb un rànquing Elo* elevat. Pel que fa als premis, els quals es repartiran al final de la competició, resten per als tres primers classificats; a continuació, es guardona un premi especial al millor veterà i al millor jove. A més, el seu caràcter social, fa que no hi hagi eliminatòries ni persones que es quedin fora de joc, com també la gratuïtat de participació.

Sistema de joc
El sistema swiss permet organitzar partides amb molts jugadors, de manera que a cada ronda, emparella aquells jugadors amb una puntuació molt semblant.

Elo és el nom del rànquing designat al sistema de puntuació matemàtic que es fa servir per calcular la habilitat dels jugadors d’escacs.

XXXI Edició del Torneig Social d'Escacs al Centre Cívic
‘Cinquanta-quatre persones és una bona mitjana per a un torneig social, ja que era una tradició molt maca que s’havia perdut o s’estava perdent, però que ara es torna a recuperar’, assegura Jordi Sabater, el qual remarca també la importància de l’entitat en ser la primera en arribar al Centre Cívic quan aquest encara no s’havia inaugurat. 

Actualment, col·laboradors, companys i amics de diversos àmbits ajuden, faciliten i milloren les tasques que aquest centre pot aportar al barri i al veïnat. Els escacs en són un exemple, realitzant classes setmanals, per a gent de diferent nivell, i que es reuneixen per gaudir d’unes hores d’entreteniment i desafiament propi. Al seu torn, el Torneig Internacional que es celebrà el passat juliol, i que va acollir a més de 300 jugadors de 32 països, és una altra mostra que el Club d’escacs Sant Martí vol potenciar, dins d’un caràcter més espectacular.

2 comentarios:

  1. Andrea, com estàs? Espero que bé! Estem encantats amb el reportatge que has fet. És brillant i generòs, moltes mercès! Molta sort en tot el que et proposis a la vida, segur que ho farás molt bé. Ja t'he fet un article al meu blog www.elplanetadesaba.blogspot.com perque et coneguin una mica més i et visitin. Així apreciarán la gran periodista que ja ets i la gran persona que ténen devant. Una abraçada, el teu amic Jordi Sabater i Comas del Club d'Escacs Sant Martí.

    ResponderEliminar
  2. Hola Andrea, lo tocas un poco por encima, pero yo quería dejar claro que a pesar de que una persona no pueda mover las piezas por un problema físico, es en el único deporte que puede competir con cualquier otra persona, esto hace a este juego todavía más hermoso.
    Enhorabuena por tu blog y sobre todo por el artículo sobre el club Sant Martí.

    ResponderEliminar