jueves, 31 de octubre de 2013

Docufòrum social i participatiu

La Xarxa Comunitària La Verneda-Sant Martí projecta un documental sobre la propietat intel·lectual amb la posada en comú de les opinions del públic present

11/10/2013 – Barcelona

La Sala d’Actes del Centre Cívic Sant Martí ha acollit la representació d’un documental relacionat amb la història dels drets d’autor i els cànons de propietat intel·lectual. L’acte, ha començat a les 19:30 de la tarda, tot i  una escassa presència de públic (al voltant d’una quinzena de persones).



Docufòrum a la Sala d'Actes del C.Cívic St.Martí

Des que es va crear fa prop més d’un any i mig, la Xarxa Comunitària de La Verneda- Sant Martí es presenta com una entitat integradora en diversos camps com per exemple, el projecte del mercat d’intercanvi, la xarxa d’intercanvi de coneixements i serveis, el docufòrum el qual es realitza el darrer dimecres de cada mes, i els llibres en xarxa. A més, també es presenta com un organisme totalment obert, per a qualsevol, no només del barri. Així ho expressa una de les coordinadores presents en aquest darrer docufòrum com també pertanyents a la Xarxa Comunitària, Merche Lasheras. D’altra banda, també subratlla que aquestes activitats porten un valor afegit pel fet que es duen a terme en un centre cívic, on els recursos i els materials han de poder ser lliures i de fàcil accés.

Òscar Boada i Merche Lasheras





<< Anem a proposar coses que trobem a faltar al barri i que a nosaltres ens agradaria>>, és alguna de les moltes premisses que aquesta entitat, sorgida anteriorment del col·lectiu 15-M, manté com a pilars capdavanters per tal de poder gaudir d’activitats en el mateix entorn veïnal.




El Docufòrum també ha comptat amb una xerrada prèvia del màxim representant de l’Associació de Llibres Lliures de Catalunya, Òscar Boada, per parlar sobre la història del llibre en general, la impremta, la seva evolució en el temps, fins al mercat comercial global que hi ha actualment. 

domingo, 27 de octubre de 2013

La nit d’ànimes regressa al barri de Sant Martí

La Ludoteca de Ca l’Arnó es converteix en la seu de la nit d’ànimes amb més d’un centenars de persones participants

25/10/2013 – Barcelona

Mostra de maquillatge
 i caracterització
El Barri de Sant Martí va celebrar divendres passat la seva nit d’ànimes particular davant la Ludoteca de Ca l’Arnó, al carrer Menorca de la ciutat comtal. En l’esdeveniment hi van participar més de cent persones, especialment nens i nenes, els quals van poder gaudir d’un munt d’activitats obertes i gratuïtes. 


Escenari amb l'escpectacle al parc de Sant Martí
Des de dos quarts de sis de la tarda, l’epicentre del Parc de Sant Martí es va començar a omplir de gom a gom en motiu de la festa popularment coneguda com a Halloween; una festa, si més no, molt estesa en el nostre país, i cada vegada amb més acceptació entre la gent. Els fantasmes, les bruixes i els monstres van ser els protagonistes d’una nit màgica i també d’entreteniment per a infants de totes les edats. Aquests van poder participar en tallers, gaudir del maquillatge fantàstic, entrar al ‘túnel del terror’ i viure un espectacle que a molts els va posar els pèls de punta. La presència de les castanyes tampoc va faltar com a signes característics d’aquesta època de l’any.

Disfresses per celebrar la Nit d'Ànimes
L’acte va comptar amb l’actuació de SucspirArt Colla de Diables de La Verneda i d’altra banda, va estar organitzat per diverses entitats i associacions, entre les quals estava el Centre Cívic Sant Martí, la Ludoteca Ca l’Arnó, el Casal Infantil Sant Martí, el Casal Infantil El Drac, el Centre Obert Sant Martí, la CiberCaixa Verneda i Centre de serveis socials Sant Martí-Verneda. A més, hi van col·laborar els alumnes de caracterització de l’INS Salvador Seguí i el Mercat de Provençals.




Vídeo de l'espectacle a la Nit d'Ànimes 2013