domingo, 12 de enero de 2014

Els certamens d’escacs tornen a Sant Martí

  • El Circuit Ràpid i el Torneig Clàssic Internacional es disputaran a partir de dimecres 15 de gener
  • Es repartiran un total de 1030 euros en premis pels millors classificats

12/01/2014 – Barcelona

Les noves propostes, els nous projectes, les activitats tradicionals i els tallers ja s’han posat en marxa aquest 2014 i com era d’esperar, tampoc faltaran a la cita els ja mítics tornejos d’escacs al Centre Cívic Sant Martí. A partir de dimecres 15 de gener es començarà a disputar la primera prova del VIII Circuit Ràpid Sant Martí, i de dijous 16, la primera ronda del III Torneig d’escacs Clàssic Internacional.



XXXI Torneig Social d'Escacs al Centre Cívic Sant Martí
(30 de novembre de 2013)
Andrea Ariet
La primera prova del VIII Circuit Ràpid està previst el seu inici a les set de la tarda a la 6a planta del centre; per contra, la primera ronda del Torneig Clàssic de les tres que es celebraran aquest mes, es durà a terme a la Sala d’Actes a partir d’un quart de vuit de la tarda. En aquesta darrera competició es repartiran un total de 1030 euros en premis, a més d’un trofeu per als tres primers classificats. D’altra banda, i com a aspecte més tècnic, durant el campionat es jugarà al sistema suis* en un total de 9 rondes i un ritme de joc de fins a 90 minuts.


UN JOC. UN SISTEMA

El sistema swiss permet organitzar partides amb molts jugadors, de manera que a cada ronda, emparella aquells jugadors amb una puntuació molt semblant.

PERSPECTIVES DE FUTUR

El Club d’Escacs Sant Martí, capdavanter i organitzador a través del centre d’aquests tornejos, afronta un nou any amb noves perspectives de futur i noves fites, especialment en aconseguir mantenir el bon ritme de treball i de participació de tots aquells que són presents en diversos tornejos i amb un nivell de joc cada vegada més elevat.



A més d’aquest club, altres organismes corresponents al departament d’esport i cultura tindran cabuda i un paper en l’organització i publicitat del certamen; és el cas de l’Institut de Barcelona d’Esports, per part de l’Ajuntament de la ciutat Comtal. 

La Lira de Sant Martí

El primer recital poètic de l’any tindrà lloc a partir de les sis de la tarda

12/01/2014 – Barcelona

El Centre Cívic Sant Martí acollirà el primer recital poètic del barri 2014. L’esdeveniment, organitzat per l’associació poètica i cultural La Lira de Sant Martí, tindrà lloc a la Sala d’Actes a partir de les sis de la tarda, i s’espera, com en ocasions anteriors, que la afluència de públic assistent i participant sigui elevada.

Conjunt de llibres i poemes
Andrea Ariet
Des de l’organització, s’anima a tothom qui vulgui participar i aportar veu amb la lectura de poemes a assistir a l’acte. Aquest és ja un clàssic i tradició de les activitats i jornades que mensualment es celebren al centre. 

En aquest cas, doncs, el primer dilluns de cada mes té lloc un recital poètic amb la particularitat que són els mateixos veins i veines que s’apropen a veure i sentir les paraules, els que col·laboren finalment en el recital i lectura d’aquells poemes preferits per ells mateixos.

Les composicions dels participants seran escoltades des de l’escenari de l’esmentada Sala d’Actes on es prepararà tot amb antelació per tal d’encabir les més de cinquanta persones que en l’anterior recital hi van assistir.