miércoles, 20 de noviembre de 2013

3a edició del ‘Renova la teva roba’

Del 18 al 23 de novembre, el Centre Cívic Sant Martí acull la recollida i l’intercanvi de roba

20/11/13 – Barcelona

Des d’aquest dilluns 18 fins dijous 21 de novembre, el C.Cívic St.Martí realitzarà una recollida de roba per tal que veïns i veïnes participin en el consum col·laboratiu. Dissabte 23 es durà a terme l’intercanvi d’aquesta roba, coincidint amb la 5a Setmana Europea per a la Prevenció de Residus.

Com en altres Centres de barri de la resta de Barcelona, Sant Martí de Provençals també participarà en l’edició d’enguany del ‘Renova la teva roba’. Aquesta iniciativa, que pretén fomentar el consum responsable, la creativitat, la reutilització de la roba, així com prevenir residus, ha estat promoguda per la Xarxa Comunitària de La Verneda – Sant Martí, entre d’altres entitats, associacions i equipaments  municipals de la ciutat amb el suport de l’Ajuntament.  La idea es basa en portar aquella roba que un no fa servir a qualsevol punt d’intercanvi de la ciutat, on la canviaran per un ‘renoves’ que després es podrà intercanviar de nou per la roba que més agradi a qualsevol punt de la xarxa.

En el cas del Centre Cívic St. Martí, la recollida va començar aquest dilluns 18, i es perllongarà fins dijous 21, de 10 a 13.30h, i de 16 a 19.30h. L’intercanvi es realitzarà dissabte 23 de 10 a 14 hores. Aquest mateix dia, al C.Cívic tindrà lloc un taller col·lectiu amb trapillo de 10.30 a 12.30 hores, com una de les moltes mostres que durant la setmana es gaudirà d’activitats, tallers i espectacles sobre consum responsable, la prevenció quant als residus i la creativitat, en els diferents centres de la resta de Barcelona.


Per al foment d’una cultura de l’intercanvi, reutilitzar i poder compartir, es demana una roba neta, sense forats ni taques ni trencada, tot i que seran els organitzadors els que es reservin els drets a decidir l’acceptació de la roba segons el seu estat. D’altra banda, recorden que aquella roba que no s’accepti, cal portar-la a un punt verd o al contenidor de Roba Amiga. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario