domingo, 17 de noviembre de 2013

Mostra d’entitats i espectacle de dansa pel darrer dia de Festa Major

La pluja ha donat una treva per a la celebració dels actes pertinents davant el Centre Cívic Sant Martí

17/11/2013 - Barcelona

Detall dels tatuatges de henna,
 per part dels Forjadores
de la Vida Catalunya
Com a darrer dia de la Festa Major del barri de Sant Martí de Provençals, la coordinadora d’entitats de la Verneda – Sant Martí (VERN), ha organitzat una mostra d’entitats i danses a la Rambleta de Selva de Mar. També s’han celebrat un conjunt de partides simultànies d’escacs, en un matí que ha començat a les 10 hores i que s’ha perllongat fins a les 14 hores de la tarda.

Col·leccions de llibres
(Associació Llibres Lliures Catalunya)
Malgrat la pluja descarregada amb força ahir dissabte, avui el cel s’ha mantingut estable per al bon desenvolupament de les activitats preparades. Els cants de tocs àrabs, i un conjunt de danses realitzades pels joves de Retahíla Ballet, han desafiat a les baixes temperatures amb balls ambientats en pel·lícules o videoclips com Thriller, o d’altres de més clàssics i moderns. 

D’altra banda, la mostra d’entitats ha englobat la exposició lliure i participativa de les diverses organitzacions que formen part directa o indirectament del barri, entre les quals hi ha l’Escola de Persones Adultes de la Verneda – Sant Martí, la fundació Joia, la Verneda Solidària, la Xarxa Comunitària de la Verneda – Sant Martí, l’Associació SEER (Educació Emocional), Confianza Solidària Sant Martí, Forjadores de la Vida Catalunya i l’Associació Llibres Lliures Catalunya.


Balls i danses pels joves de Retahíla Ballet

Paradetes amb activitats.
Caballet amb informació sobre
la Xarxa Comunitària de La Verneda - Sant Martí

Totes aquestes entitats han tingut un espai a la Rambleta de Selva de Mar des d’on han pogut difondre les seves activitats, projectes i ambicions a tothom interessat. Des dels Forjadores de la Vida Catalunya han dibuixat tatuatges de Henna, a més d’exposar aparadors amb complements fets a mà; també feien una traducció i transcripció del pròpi nom a la llengua àrab. Altres, com a l’Associació Llibres Lliures s’han exposat multitud de llibres per fer difusió de la seva llibreria gratuïta, la primera a Catalunya, gestionada i atesa només per voluntaris. La resta d’entitats també han ofert petits productes fets a mà, com llibretes, per exemple, des de l’Escola de Persones Adultes de la Verneda.

Llibretes oferides per
l'Escola de Persones Adultes de la Verneda



Prop de dos quarts de dos, les actuacions de dansa han posat punt i final al matí d’espectacle amb un fort i llarg aplaudiment de tots els presents. La mostra d’entitats, però, ha continuat, juntament amb la venda d’articles i complements en les paradetes situades a la Rambla Gupúscoa. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario