domingo, 1 de diciembre de 2013

Un viatge pel poble Sahrauí

La Xarxa Comunitària de La Verneda – Sant Martí presenta un nou docufòrum anomenat ‘El maestro Saharaui’, projectat a la Sala d’Actes del Centre Cívic

28/11/2013 - Barcelona

Com cada darrer dimecres del mes, la Xarxa Comunitària de la Verneda – Sant Martí, organitza un docufòrum de temàtica social i amb debat participatiu. Dimecres 27 de novembre a partir de les set de la tarda, es va projectar el documental ‘El maestro Saharaui, océanos del exilio’. En aquesta ocasió, a més, també es va comptar amb la participació del Moviment per la Pau, i la Federació d' Associacions Catalanes Amigues del Poble Sahrauí.

El documental tenia el propòsit de difondre la situació del poble Sahrauí des de fa més ja de trenta anys: refugiats en el desert algerià, campaments provisionals, així com el llarg viatge que han d’emprendre molts nens per tal de completar els seus estudis. Molts d’ells es formen a Cuba, durant un període de més de dotze anys fora de casa.


El dia a dia dels estudiants sahrauís, ple de contrastos amb la nostra realitat, va quedar reflectit amb la presència del protagonista i adjunt en la direcció del documental Brahim Cheij, el qual compartí la seva experiència amb el públic assistent.

No hay comentarios:

Publicar un comentario